Tudatos Szájápolás Prevenciós Program

Edukatív és interaktív foglalkozások óvodásoknak, kisiskolások és felnőtteknek egyaránt. 

prevenció

Magyarországon egy átlagos 12 évesnek 4 szuvas foga van. A teljes lakosság 0,5 %-ának ép a fogazat. A felnőtt lakosság 8%-a teljesen fogatlan. Az elhanyagolt szájhigiéne megsokszorozza a szájüregi daganatok kialakulásának esélyét. 

 

2015-ben szereztem meg fogászati asszisztensi képesítésemet, mialatt felsőoktatásban végeztem környezettudományi tanulmányaimat. Három év asszisztensi munka alatt látva a rendelőben megforduló páciensek igényeit és a fogorvosok túlterheltségét és időhiányát a szájápolási edukáció biztosítását illetően, döntöttem el, hogy szakmailag tovább fejlődök és jelentkeztem klinikai fogászati higiénikusnak. Ezt követően már csak néhány lépés választott el a Tudatos Szájápolás Prevenció Program kialakításától. 

 

Elsődleges célom, hogy önkéntesen edukáljam a lakosságot, segítséget nyújtva a megfelelő szájhigiéne fenntartásában, ami nem csak általános egészségügyi szempontból előnyös, hanem környezetvédelmi vonatkozása is vannak. A dentális edukációt személyre szabottan végzem és az instruálás, motiválást követően a gyakorlati kivitelezés is jelen van a foglalkozásokon. 

Rengeteget gondolkoztam azon, hogyan tudnálak téged is bevonni ebbe a prevenciós programba. Végül megszületett a Tudatos Szájápolás – Jótékonysági matricaív civil és szakmai változata. A matrica célja, hogy veled együtt felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szájüregi prevencióval nem csak egészségünkért, hanem a klímaválság ellen is tehetünk. Mit ér a saját egészségünk egy haldokló bolygón?

 

A matricaív megvásárlásával a Tudatos Szájápolás Prevenció Programot támogatod, melynek köszönhetően még több gyermekhez/felnőtthöz/rászorulóhoz juthatok el fogmosást oktatni és a legkiválóbb környezetbarát szájápolási eszközöket adományozni. A matricaív megvásárlásával: sokatmondó, szemléletformáló üzenetet közvetíthetsz, 3 személy környezetbarát fogápolási eszközeit biztosítod, 3 személy egyénre szabott prevenciós oktatását segíted, az oktatásban résztvevők szezonális zöldség és gyümölcs snacket is kapnak. A matrica tulajdonságai: ív mérete: 125×175 mm, anyag: bordázott felületű matricapapír, ára: 2000 Ft. Amennyiben szeretnéd támogatni a matricív megvásárlásával a Tudatos Szájápolás Prevenciós Programot, akkor bátran írj üzenetet a Kapcsolati űrlap kitöltésével.

 

jótékonykodás

2023.03.

Pályaorientációs nap - Ady Endre Általános Iskola

Beszámoló 

2022.12.

Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola

2022.12.

Kandó Téri Általános Iskola

2022.12.

Montessori Óvoda

Beszámoló

2022.12.

Csepeli Csodakút Egyesített Óvoda

Beszámoló

2022.11.

Mézengúz Óvoda

Beszámoló

2022. 09.

Könyvhét a Millenárison

Beszámoló

2022.08.

Down Alapítvány Gondozóháza

Beszámoló

2022.08.

Greenfluencer Piknik

Beszámoló

2022.07.

S.O.S. Krízis Anyaotthon

Beszámoló

kapcsolódó tartalmak

dentálhigiénikus budapest
dentálhigiénikus budapest

Készen állsz arra, hogy új szintre emeld a fogápolást?

Kérdés esetén vagy időpont egyeztetéssel kapcsolatban az alábbi űrlap kitöltésével add meg adataidat, és hamarosan keresni foglak.